Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Пішов з життя Почесний громадянин Харкова Володимир Реусов

Пішов з життя Почесний громадянин Харкова Володимир Реусов

Харківська обласна державна адміністрація висловлює глибокі співчуття в зв’язку з непоправною втратою – смертю академіка Академіїї будівництва та архітектури, члена-кореспондента Інженерної академії України, заслуженого будівельника України, почесного громадянина міста Харкова Реусова Володимира Олексійовича. В історії Харківщини Володимир Олексійович залишиться як керівник і координатор будівельного комплексу Харкова та області. З його ім’ям пов’язано відновлення промислових підприємств, комунального та житлового господарства, створення потужної будівельної індустрії, будівництво метрополітену, спорудження житлових масивів на Салтівці, Олексіївці і Рогані, Журавлівської і Краснопавлівської водойм, соціально-економічний розвиток таких міст, як Лозова, Куп’янськ, Первомайськ, Балаклія.

Протягом 30 років Володимир Олексійович обирався депутатом Харківської міської ради. З 1999 року очолював Фонд ветеранів будівництва Харкова.

Трудові досягнення Реусова В.О. відзначені високими державними нагородами – 3-а орденами Трудового Червоного Прапора, орденами Вітчизняної війни І ступеню, Червоної Зірки, Дружби народів, Богдана Хмельницького ІІІ ступеню, багатьма медалями.

Реусов Володимир Олексійович був видатним вченим, талановитим керівником і залишив по собі багату наукову спадщину, талановитих учнів-послідовників, добру пам’ять як високодуховна, непересічна особистість. Такі люди ніколи не йдуть назавжди завдяки людській вдячності.

Теги