Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З 1 квітня починаються «податкові канікули» для підприємств

З 1 квітня починаються «податкові канікули» для підприємств

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов нагадав підприємцям Харківщини, що c 1 квітня починаються «податкові канікули» з податку на прибуток для підприємств, у яких дохід кожного звітного податкового періоду не перевищує 3 млн.грн., а нарахована за кожний місяць звітного періоду середня зарплата їх працівників є не меншою, ніж дві мінімальні зарплати (згідно із законодавством з 1 квітня - 960 грн.).

Отримати з другого кварталу 2011 року нульову ставку податку на прибуток згідно з Податковим кодексом зможуть підприємства:

- створені після 1 квітня 2011 р.;

- діючі підприємства, у яких протягом трьох попередніх років (або протягом всіх попередніх періодів, якщо з моменту їх утворення пройшло менше трьох років), щорічний обсяг доходів не перевищував 3 млн.грн. і в яких чисельність працівників протягом цього періоду не перевищувала 20 осіб;

- колишні платники єдиного податку (до набрання чинності Податкового кодексу), у яких за останній календарний рік обсяг виручки від реалізації продукції становив до 1 млн.грн., а чисельність працівників - до 50 осіб.

Підприємства, у яких хоча б один з показників (з отриманого доходу, середньооблікової чисельності або середньої зарплати працівників) у будь-якому звітному періоді не буде відповідати вказаним критеріям, зобов'язані платити податок на прибуток.

Ознайомитися з переліком видів діяльності підприємств, на які не поширюється нульова ставка податку на прибуток, можна в ІІІ розділі Податкового кодексу.