Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У цьому році планується зібрати не менше 1 млн. тонн цукрових буряків. Віталій Алексейчук

У цьому році планується зібрати не менше 1 млн. тонн цукрових буряків. Віталій Алексейчук

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук провів нараду з власниками та керівниками цукрових заводів з питань підведення підсумків роботи за 2010 рік, підготовки цукрових заводів до виробничого сезону 2011 року і посіву цукрових буряків в 2011 році.

Як було відзначено в ході наради, в цьому році в області будуть працювати 8 цукрозаводів (у 2010 - 7). Планується, що відновить свою роботу Савинський цукровий завод, у якого з'явився новий власник.
Як зазначив Віталій Алексейчук, всі цукрозаводи готові надавати допомогу сільгоспвиробникам у вигляді авансового фінансування, а також закуповувати насіння, мінеральні добрива, паливо, засоби захисту рослин. 
«Ми готові виконати завдання, яке поставив голова ХОДА - виростити не менше 45 тис. га цукрових буряків. Сподіваємося, що погані погодні умови минулого року не повторяться, нам ніщо не перешкодить впоратися з поставленим завданням. У цьому році планується зібрати не менше 1 млн. т цукрового буряка і виробити не менше 124 тис. т цукру при потребі області в 110 тис. т», - підкреслив Віталій Алексейчук. 
Заступник голови ХОДА дав доручення всім заводам найближчим часом провести зустрічі з керівниками сільгосппідприємств для укладання договорів з постачання цукрових буряків. Мінімальна закупівельна ціна на цукровий буряк цього року складе 450 грн. за тонну.