Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2010 році оздоровлення в області недоотримали більше 15 тисяч дітей. Євген Савін

У 2010 році оздоровлення в області недоотримали більше 15 тисяч дітей. Євген Савін

Із 183 тисяч дітей, охоплених оздоровленням та відпочинком в 2010 році, повноцінне оздоровлення в умовах стаціонарних оздоровчих таборах отримали тільки 35 тисяч дітей (або 20%). З них табори області прийняли на оздоровлення лише 14 тисяч дітей, при максимальній можливості в 29 тисяч. Незважаючи на перевиконання плану по оздоровленню дітей на 53%, дитячі стаціонарні табори Харківської області були завантажені в період оздоровчих змін до 50% потужності, а значить, оздоровлення на території області недоотримали більше 15 тисяч дітей. Про це сьогодні в ході засідання обласного штабу з питань підготовки і проведення літньої оздоровчої кампанії 2011 повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін.

За його словами, не останню роль в цій ситуації зіграла відсутність економічного стимулювання таборів, дорожнеча путівок, відсутність повномасштабної реклами.

«Для організації оздоровчої кампанії 2011 року пріоритетними напрямками повинні стати: розвиток мережі дитячих здравниць; поліпшення матеріально-технічної бази і якості послуг таборів; забезпечення їх стовідсоткової завантаження; загальна доступність путівок дитячих оздоровчих таборів для кожної родини», - підкреслив Євген Савін.