Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Не можна допускати збільшення вартості путівок до дитячих оздоровчих таборів. Михайло Добкін

Не можна допускати збільшення вартості путівок до дитячих оздоровчих таборів. Михайло Добкін

Як повідомив сьогодні в ході засідання обласного штабу з питань підготовки і проведення літньої оздоровчої кампанії 2011 року заступник голови ХОДА Євген Савін, розрахункова вартість путівки в окремих таборах зросла в порівнянні з 2010 роком на 20% і більше. Зокрема, вартість 1 дня перебування в таборі «Орлятко» Борівського району збільшилася на 23% (з 57 до 70 грн. на добу); «Ромашка» КП «Харківкомуночиствод» (Харківський район) - на 20% (з 100 до 119 грн. .); «Зелена гірка» заводу «Оргтехніка» (Зміївський район) - на 20% (з 119 до 143 грн.), «Бурлучок» Шевченківського району - на 20% (з 68 до 81 грн.); «Лідер» Шевченківського району - на 40% (з 72 до 100 грн.); «Каразінський» Краснокутського району - на 150% (з 46 до 117 грн).

За словами Євген Савіна, збільшення вартості путівок сталося в тих районах, де таборам не надано жодних пільг. «У тих районах, де таборам надаються пільги, вартість перебування дитини в таборі в 2011 році або збереглася на рівні 2010 року, або зросла незначно (до 8%). А, наприклад, в таборі «Олімпія» (Балаклійський район) та «Орлятко» (Чугуївський район) вартість знизилася на 13% і 25% відповідно », - підкреслив Євген Савін.

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін дав доручення головам райдержадміністрацій вивчити позитивний досвід Чугуївського району та зменшити вартість путівок. «Не можна допускати збільшення вартості путівок до дитячих оздоровчих таборів. Ті, у кого є гроші, повезуть дітей на море, а ті, у кого грошей немає, будуть оздоровлювати дітей в Харківській області. Потрібно виходити з можливостей сімейних бюджетів жителів області, і намагатися не збільшувати в ціну», - підкреслив голова ХОДА.