Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ліквідація Роганського полігону ТПВ не пов'язана з Євро-2012

Ліквідація Роганського полігону ТПВ не пов'язана з Євро-2012

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у ході прес-конференції заявив, що ліквідація Роганського полігону складування твердих побутових відходів не пов'язана з Євро-2012, необхідність його закриття назріла у зв'язку з розвитком аеропорту, щоб не створювати складнощів для літаків, що відлітають і прилітають. Михайло Добкін повідомив, що розглядається два варіанти виходу зі ситуації, що склалася: пошук нового майданчика для складування ТПВ, який не буде припинятися незалежно ні від чого, і збільшення можливостей вже існуючого Дергачівського полігону, котрий розглядається як альтернатива Роганському полігону.  

«Ми сьогодні активно ведемо роботу із створення нових потужностей на Дергачівському полігоні. Буквально днями в Харкові був представник турецької компанії, яка успішно експлуатує завод з переробки ТПВ, котрий ідеально нам підходить за всіма параметрами. Сьогодні переговори вже на стадії вивчення технічних можливостей даного підприємства», - зазначив голова ХОДА. 
 За його словами, до того моменту, коли буде завершена робота і складено план реалізації даного проекту, буде готова вся документація на новий майданчик.