Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кінець 2010 року був знаковим для розвитку містобудівної сфери Харківської області

Кінець 2010 року був знаковим для розвитку містобудівної сфери Харківської області

В кінці 2010 року був ухвалений цілий ряд програм, які стають основоположними для розвитку Харківської області. В ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник управління містобудування та архітектури Харківської облдержадміністрації Михайло Рабінович назвав ці події досить знаковими.

Він зазначив, що, зокрема, була ухвалена і затверджена сесією обласної ради Схема планування території Харківської області. «Це великий програмний документ, в якому прописано і зонування, і перспективи розвитку, і економічний, і соціальний розвиток, і розвиток містобудівної сфери, який стане основою для містобудівної документації наступного рівня - вже абсолютно необхідного підручного інструменту для управлінців та інвесторів, те, що дасть можливість нормально освоювати наші території», - заявив Рабінович.
За його словами, на сьогоднішній день робота продовжується, за схемою зроблений цілий пакет прикладних документів, у тому числі - інструкції з користування, які розсилаються в райони та міста обласного підпорядкування. «Ми продовжуємо працювати з Мінрегіонбудом щодо формування програми, фінансів і черговості - того, що необхідно нам буде зробити в цьому і в наступному році. Це першочергові райони і міста, там, де документація або повністю застаріла, або не розроблялася зовсім», - додав Михайло Рабинович.