Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2010 році Харківська область поліпшила 24 показника соціально-економічного розвитку з 38

У 2010 році Харківська область поліпшила 24 показника соціально-економічного розвитку з 38

Як повідомив в ході пленарного засідання сесії Харківської обласної ради заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, Харківська область в 2010 році в порівнянні з 2009 роком поліпшила 24 найважливіших показника соціально-економічного розвитку з 38.

«Не дивлячись на це, у пресі, на телебаченні, в інтернеті і сьогоднішніх виступах опозиційних депутатів звучать звинувачення в непрофесіоналізмі на адресу нинішньої влади, що, на їхню думку, обумовлює «негативні» і «критичні» тенденції в соціально-економічному розвитку як нашого регіону, так і України в цілому. У вас з президентських виборів 2004 року залишився лише один підхід і один принцип, який свого часу проповідував нікарагунскій диктатор Анастасіо Гарсіа Самоса: «Ви виграли вибори, а я - підрахунок голосів».Тому і сьогодні постійне пересмикування фактів, демагогія і популізм, на жаль, переважають у ваших оцінках при повній відсутності конструктиву», - заявив віце-губернатор.

За словами Юрія Сапронова, для того, щоб виявити тенденції і процеси, які відбуваються в економіці, необхідно визначити три якісні складові: обсяг (або абсолютні показники), відносні показники (на душу населення) і динамічні показники (темпи росту).

«Сьогодні розраховуються практично тільки динамічні показники - темпи зростання. Але «професіонали» від опозиції всього цього не бачать і маніпулюють різного виду показниками темпів зростання за різні періоди часу і по відношенню до різних баз порівняння - то до регіону, то в цілому по країні, то, як у виступі депутата Варченко, лютий 2010 співвідносять до 2009 року. Таким чином, ці псевдо-професіонали намагаються показати, що в Харківській області все погано, тоді як, як видно з цифр, економіка області зростає, хоча і не так швидко як хотілося б. Жителям Харківщини нецікаво, на третьому чи на тридцять третьому місці знаходиться область в тому чи іншому рейтингу, найважливіше - щоб вони відчували на собі позитивну динаміку у вигляді збільшення зарплати, захист своїх сімей від підвищення цін, поліпшення якості житлово-комунальних послуг, справедливість і можливість отримати допомогу влади в будь-якому щоденному життєвому питанні. Саме цим щодня займається облдержадміністрація», - підкреслив заступник голови облдержадміністрації.