Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україна має знову стати аграрною країною. Михайло Добкін

Україна має знову стати аграрною країною. Михайло Добкін

Україна планує провести закупівлі вершкового масла в Білорусі. «Якщо ми виробляємо менше, ніж споживаємо, то нам необхідно заповнювати дефіцит цього продукту, щоб не викликати зростання цін на нього, - зазначив сьогодні під час програми« Зворотний зв'язок» голова ХОДА Михайло Добкін.  

- У 2010 році ми пожинали гіркі плоди 2009, коли було вирізано велику кількість поголів'я корів. Була така низька закупівельна вартість молока, що займатися цим бізнесом було просто безглуздо. У 2010 році виробництво молока скоротилося, тому що було вирізано велику кількість корів». 

Також Михайло Добкін зазначив, що в Асоціацію виробників молока увійшли не лише великі підприємства, але і представники невеликих приватних господарств.«Ми хочемо зробити чітку, зрозумілу для учасників ринку систему, як убезпечити від обману будь-якого учасника процесу виробництва молока», - додав він. 

За словами керівника області, Україні повинна знову стати аграрною країною і завойовувати зовнішні ринки, які вона розгубила під час правління попередньої влади.