Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Якщо будуть реалізовані всі намічені реформи в сільському господарстві, галузь очікує непогане майбутнє. Михайло Добкін

Якщо будуть реалізовані всі намічені реформи в сільському господарстві, галузь очікує непогане майбутнє. Михайло Добкін

Як зазначив 14 лютого в ході програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, реалізація намічених реформ у сфері сільського господарства зробить галузь успішною. У той же час він підкреслив, що вже зараз необхідно змінити підхід до освіти фахівців сільськогосподарського профілю, щоб через кілька років аграрні підприємства не відчували в них дефіциту.

«Я думаю, що якщо будуть реалізовані всі намічені реформи в сільському господарстві, галузь очікує непогане майбутнє. Але ми сьогодні навіть не уявляємо, з якими новими проблемами нам доведеться зіткнутися. Одна з них - це відсутність висококваліфікованих кадрів для сільського господарства.

Сьогодні підприємства хоч і з труднощами, але набирають людей, які вміють працювати на землі, готові працювати з новою технікою, знають нові технології, вміють поводитися з новими добривами. А коли після скасування мораторію на продаж землі сільгосппризначення гроші хлинуть в аграрний сектор, кадри стануть однією з найбільших проблем», - підкреслив голова області.