Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міліція має бути відповідальна перед органами місцевого самоврядування. Василь Хома

Міліція має бути відповідальна перед органами місцевого самоврядування. Василь Хома

Наразі в Міністерстві внутрішніх справ опрацьовується проект закону про місцеву міліцію, розроблений фахівцями Харківської області. Як зазначив 9 лютого в ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома, створення місцевої міліції дасть можливість наблизити правоохоронців до інтересів місцевих громад.

«Питання місцевої міліції піднімалося ще в 1995 році, коли головою міста був Євген Петрович Кушнарьов. Він тоді поставив завдання відпрацювати питання введення місцевої муніципальної міліції на рівні органів місцевого самоврядування. Такі пропозиції були підготовлені, Київ погодився, і довгий час в Харкові працював підрозділ-батальйон муніципальної міліції. На даний час повернулися до цього питання на рівні Міністерства внутрішніх справ.

У нас є населені пункти, де немає дільничних інспекторів, і цю функцію можуть на себе взяти органи місцевого самоврядування. Потрібно змістити акцент в патрульно-постовій службі на рівень органів місцевого самоврядування. Мова йде про наближення міліції до інтересів громади, міліція має бути відповідальна перед органами місцевого самоврядування», - підкреслив Василь Хома.

За його словами, до підрозділів місцевої міліції планується віднести дільничну та патрульно-постову службу, а також ДАІ.