Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулось підсумкове засідання колегії Головного управління ветеринарної медицини в Харківській області

Відбулось підсумкове засідання колегії Головного управління ветеринарної медицини в Харківській області

Сьогодні відбулося засідання колегії Головного управління ветеринарної медицини в Харківській області, на якому були підбиті підсумки роботи державної служби ветеринарної медицини Харківської області за 2010 рік та розглянуто планування роботи на І-е півріччя 2011 року. В роботі засідання колегії взяв участь заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

Вітаючи учасників зібрання, Віталій Володимирович підкреслив задачі державної служби ветеринарної медицини по виконанню обласної програми щодо розвитку тваринництва та попередив ДНПК при обласній державній адміністрації стосовно посилення заходів щодо недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на територію Харківської області.

Як відзначив у своїй доповіді начальник Головного управління ветеринарної медицини в Харківській області – головний державний інспектор ветеринарної медицини Харківської області Володимир Олійник, епізоотична ситуація в області залишається контрольованою, робиться все необхідне для контролю за здоров'ям тварин і недопущенням виникнення заразних захворювань на території області. А саме, в 2010 році було проведено 487 засідань районних державних протиепізоотичних комісій, з яких 118 засідань проведено з метою недопущення збудника африканської чуми свиней, 84 по профілактиці сказу, 33 - по профілактиці гостроінфекційних захворювань птиці, 4 по профілактиці лейкозу.

Також на колегії були обговорені заходи, які проводяться в пунктах перетину державного кордону по запобіганню занесення збудника африканської чуми свиней на територію області та з організації роботи лабораторно-діагностичних закладів ветеринарної медицини області по виконанню планових та оздоровчих заходів.