Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Зачепилівському районі планується укладати соціальні угоди між підприємствами та органами місцевого самоврядування

У Зачепилівському районі планується укладати соціальні угоди між підприємствами та органами місцевого самоврядування

Під час засідання круглого столу «Зачепилівські регіональні ініціативи» голова Зачепилівської райдержадміністрації Лідія Кобильська запропонувала запровадити в районі укладання соціальних угод між органами місцевого самоврядування, керівниками сільськогосподарських підприємств, товаровиробниками району з метою вирішення соціальних питань, задоволення потреб громади, розвитку інфраструктури села тощо.

«Усім територіальним громадам дуже важко розвиватися в нинішніх умовах. З метою покращення ситуації ми пропонуємо укладати соціальні угоди між керівниками підприємств і сільськими головами про розвиток територій. Наприклад, з кожного гектара землі, яке обробляє аграрне підприємства, воно сплачуватиме 10-15 грн. у бюджет сільської ради, а вона буде розподіляти ці кошти. Для ефективного використання коштів при органах місцевого самоврядування будуть створені спеціальні комісії, в які входитимуть керівники підприємств, які сплачують кошти, представники райдержадміністрації та районної ради», - зазначила Лідія Кобильска.

Планується активно залучати населення до формування соціальних пакетів у вирішенні першочергових проблем населених пунктів та широко інформувати мешканців району про хід виконання соціальних угод.