Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2011 році площі посівів цукрового буряка будуть збільшені

У 2011 році площі посівів цукрового буряка будуть збільшені

В 2011 році заплановано розширити посіви цукрових буряків до 45 тис. га . У 2010 році посіви буряків складали 30 тис. га, в 2009 – 24 тис. га. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. «Ми збільшуємо площі під цукровий буряк практично у двічі в порівнянні з 2009 роком», - зазначив він. Заступник голови ХОДА повідомив, що тим сільгоспвиробникам, які вирощують цукровий буряк, нададуть підтримку держава і обласна адміністрація.

«Цукровий буряк – це та культура, яка дає змогу залучити робочу силу і дати прибутки. При нормальних погодних умовах це дуже прибуткова культура. Якщо планується у 2011 році за тону цукрових буряків 407 грн. – порахуйте, які будуть прибутки навіть при 300 центнерів з гектару», - заявив Віталій Алексейчук.

За його словами, в планах облдержадміністрації запустити Савінський цукровий завод, вже є інвестори, які уклали договори і працюють над тим, щоб мати зону і дійсно відродити цей край. Також будуть працювати Ново-Іванівський, Конгресівський, Пархомовський, Первухінський цукрові заводи, немає ніякої мови про те, щоб вони скорочувались, - підкресив заступник голови області.

«Були розмови з боку влади щодо відродження Куп’янського цукрозаводу, було доручення губернатора. На превеликий жаль, я не бачу, щоб він запрацював найближчим часом, хоча були сподівання, були інвестори із Туреччини та інвестори з України. Поки що по відродженню цього заводу перспектив я особливих не бачу, хоча ми на сьогоднішній день над цим питанням працюємо», - заявив Віталій Алексейчук.