Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Зміївській центральній бібліотеці відбувся літературно-музичний вечір з нагоди 120-річчя від дня народження Павла Тичини

До 120-річчя від дня народження Павла Тичини в Зміївській центральній бібліотеці проведена літературна композиція «Дивний мрійник з очима дитини й розумом філософа». В рамках творчої зустрічі були презентовані фотографії Павла Тичини, його матері, виставка книг, малюнки поета та медіапроект «Життя і творчість П. Тичини». 

Справочно:
Павло Тичина створив своєрідну українську версію символізму, створив власний поетичний стиль, який отримав власну назву — «кларнетизм». У спадщині поета, окрім великої кількості поетичних збірок — близько п'ятнадцяти великих поем.
Тичина самотужки опанував більше десяти іноземних мов, а зокрема — сусіднього Україні Сходу і Півдня: вірменську, грузинську, арабську, турецьку, єврейську.
Особливістю поетичного стилю Тичини стало уміння поєднати у творчості слово, музику й барви, навчити бачити й відчувати красу навколишнього світу, виховувати високу культуру почуттів.