Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області посилюються заходи щодо профілактики африканської чуми свиней

У Харківській області посилюються заходи щодо профілактики африканської чуми свиней

У зв’язку з небезпекою занесення в Харківську область через кордон з Російською Федерацією небезпечного захворювання африканської чуми свиней в регіоні посилюються профілактичні заходи. Зокрема, згідно з Комплексним планом заходів щодо недопущення занесення африканської чуми свиней на територію Харківської області на 2011-2012 роки, в області створюється резерв необхідної техніки, паливно-мастильних матеріалів, дезінфікуючих засобів, засобів індивідуального захисту. Крім того, посилюється робота надзвичайних протиепізоотичних комісій.

Як зазначив у ході засідання державної протиепізоотичної комісії при обласній державній адміністрації 27 січня заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, не всі райони Харківської області готові попередити загрозу.

«Я вважаю незадовільною роботу щодо профілактики та недопущення занесення збудника африканської чуми свиней з боку надзвичайних протиепізоотичних комісій при Великобурлуцькій, Вовчанській, Дворічанській, Дергачівській, Золочівській, Харківській та Чугуївській районних державних адміністраціях.

Така ситуація в організації заходів щодо профілактики африканської чуми свиней створює небезпеку в можливості виникнення захворювання на території області», - підкреслив він.

У рамках профілактичних заходів в Харківській області буде посилено контроль за сільськогосподарськими підприємствами, де утримуються свині, а також більш жорстким буде державний ветеринарно-санітарний контроль та нагляд за переміщенням тварин і продукції тваринного походження в межах області.