Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область готується до весняно-польових робіт

Харківська область готується до весняно-польових робіт

У Харківській області триває підготовка до весняно-польових робіт. Як повідомив у ході програми «Час влади» на обласному телебаченні заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, на даний момент область практично повністю забезпечена насінням, а техніка готова до весни на 95%.    

«На сьогоднішній день ми повністю забезпечені насінням в цілому по області, хоча є ще по районах окремі господарства, які на даний момент не на 100% забезпечені. Над цим питанням ми сьогодні працюємо. На 45% від необхідного обсягу заготовлено дизельного палива і на 30% бензину. Практично на 95% підготовлена техніка. Однак нам сьогодні необхідно попрацювати над тим, щоб до проведення весняно-польових робіт закупити техніку, якої нам не вистачає, і оновити автопарк, виходячи з нових технологій вирощування сільськогосподарських культур», - зазначив Віталій Алексейчук.

Також він повідомив, що посіви озимих у Харківській області знаходяться в доброму стані, що дозволяє розраховувати на хороший урожай. 

«Сьогодні у нас підготовлений хороший фундамент для врожаю 2011 року - посіяні озимі знаходяться в доброму стані на 90% площ. Я думаю, що завдання, поставлене по зернових, - 2,4 мільйона тонн хліба - ми зможемо виконати. Для забезпечення хлібопекарських підприємств нам потрібно зібрати в засіки 313 тисяч тонн, але в цьому році, я думаю, ми повинні створити і запас на майбутні роки», - підкреслив заступник керівника області.