Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2011 році в Харківській області планується відремонтувати ряд магістралей державного значення

У 2011 році в Харківській області планується відремонтувати ряд магістралей державного значення

У ході он-лайн конференції в прес-центрі газети «Комсомольська правда в Україні» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін розповів про плани облавтодору з приводу будівництва доріг державного значення на території Харківської області. «Плани дуже амбітні. По-перше, це будівництво дороги I категорії Харків – Київ до кордону з Полтавською областю. Це чотири смуги в один бік і чотири в інший, з розділовою територією, зі спеціальним освітленням - найсучасніший автобан», - повідомив голова області.

Він зазначив, що в ході будівництва траси планується реалізувати підготовлений у минулому році проект об'їзного кільця навколо м. Валки, що дасть можливість швидше добиратися з Харкова до Києва, оскільки в даний час у Валках транспортний потік гальмується.

За словами голови ХОДА, паралельно будуть вестися роботи з повної реконструкції дороги Харків - Ізюм через Чугуїв до кордону з Донецькою областю. «Нам необхідно цю дорогу привести в порядок, тому що вболівальники під час чемпіонату Європи у плані відвідування матчів будуть активно користуватися тим, що між Харковом і Донецьком всього 300 з невеликим кілометрів», - додав Михайло Добкін.

Також серед планів на 2011 рік голова ХОДА назвав ремонт дороги від Чугуєва до Печеніг і, за наявності можливості, реконструкцію траси Харків – Старий Салтів.

«Я дав доручення прорахувати витрати на повну реконструкцію дороги Харків – Старий Салтів, яка користується дуже великою популярністю в літній період. Вона дуже вузька і завжди перевантажена, тому її необхідно розширити як мінімум в 2 рази. Якщо розрахунки будуть для нас прийнятні, то ми приступимо до реалізації цього проекту в цьому році», - сказав Михайло Добкін.

Голова Харківської облдержадміністрації відзначив, що коли б не Євро-2012, нинішні темпи дорожнього будівництва були б дуже проблематичні.