Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Чотири регіони України вивчають досвід Харківської області у створенні єдиного медичного простору

Чотири регіони України вивчають досвід Харківської області у створенні єдиного медичного простору

У ході відкриття відремонтованого операційного блоку обласної клінічної лікарні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що досвід Харківської області в частині створення єдиного медичного простору планують перейняти Полтавська, Херсонська, Луганська та Донецька області.

«Ми трохи випередили час, і тепер при ухваленні нового Податкового кодексу, при зміні законодавства, не стоїмо перед організаційною проблемою передати з рівня села чи будь-яких інших територіальних громад ФАПи та амбулаторії сімейного типу на районний рівень. У нас ця робота була завершена до 1 січня. Вона не скрізь проходила гладко, але, тим не менш, пройшла без будь-яких серйозних проблем, і сьогодні ми готові поділитися з нашими колегами з інших областей як ми це зробили», - заявив голова ХОДА. 

Він додав, що натомість харків'яни будуть раді отримати корисну інформацію з досвіду сусідніх областей в інших сферах: «Обласні державні адміністрації в усіх напрямках намагаються вивчати досвід сусідніх областей та переймати краще. Ми теж намагаємося вчитися тому, що інші вміють краще за нас».