Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Подальша реалізація програми економічних реформ позитивно відіб'ється на легкості ведення бізнесу в Україні. Юрій Сапронов

Подальша реалізація програми економічних реформ позитивно відіб'ється на легкості ведення бізнесу в Україні. Юрій Сапронов

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов повідомив, що за заявами іноземних інвесторів за останній рік в Україні істотно покращився інвестиційний клімат. «Це пов'язано зі стабілізацією політичної ситуації в країні і початком системних реформ, які охоплюють всі сфери життєдіяльності країни. Інвестори були приємно здивовані програмою реформ Президента, їх просуванням і виконанням українською стороною вимог МВФ та ЄС.

Скорочення кількості дозвільних та контролюючих органів, а також боротьба з корупцією, яку очолив особисто Президент України, вселяють в іноземних партнерів упевненість в тому, що подальша реалізація програми економічних реформ позитивно відіб'ється на легкості ведення бізнесу в Україні», - зазначив віце-губернатор.

За словами Юрій Сапронова, інтерес для інвесторів представляють багато галузей.

«Компанії з Південної Африки, Близького Сходу, Китаю хочуть інвестувати у сільське господарство України, але не роблять цього в зв'язку з дуже складним земельним законодавством. Зокрема, у минулому році Харківську область відвідала делегація з Китаю, яка цікавилася саме сільським господарством регіону.

Президент України Віктор Янукович заявив, що одним з першочергових завдань в 2011 році стане продовження земельної реформи. Той рівень корупції, який панує в питаннях використання землі та її тіньові обороти повинні бути подолані. З допомогою інвесторів ми зможемо перетворити українське сільське господарство на провідну галузь і повернемо колишню славу «годувальниці Європи», - висловив впевненість заступник голови ХОДА.