Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області ведеться підготовка до весняних польових робіт

У Харківській області ведеться підготовка до весняних польових робіт

У зимовий період в Харківській області, як і в цілому по Україні, тривають сільськогосподарські роботи. Головне завдання для аграріїв на цей час - підготувати до весни техніку.

«Техніки в нас недостатньо, тому що велику кількість машин ми списуємо як морально застарілі, які не відповідають сьогоднішньому дню. Є проблеми з технічним забезпеченням. Це питання знаходиться під моїм особистим контролем, і я думаю, що в 2011 році ми будемо приділяти йому ще більше уваги, щоб забезпечити як великі сільгосппідприємства, так і фермерські та особисті господарства технікою, яка потрібна нам для нормального технологічного вирощування сільськогосподарських культур. На сьогоднішній день в цілому по області техніка відремонтована приблизно на 78%, хоча по районах різні дані - від 40 до 90%», - повідомив 22 грудня під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

Крім цього в зимовий час ведеться постійний контроль стану озимих. За словами заступника керівника області, при необхідності посіви будуть оброблені аміачною селітрою, щоб позбавити поля від крижаної кірки.

«Потрібно стежити за кожним полем, працювати з сільгоспвиробниками, складати плани під урожай 2011 року. Треба працювати і над фінансовими питаннями, і щодо забезпечення мінеральними добривами, і над насінням, і над технікою - все це потрібно, щоб зустріти весну так, як годиться, щоб не було тих проблем, які були в Харківській області в минулому році», - підкреслив Віталій Алексейчук.