Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сільгоспвиробниками Харківської області закладено хороший фундамент під урожай 2011 року. Віталій Алексейчук

Сільгоспвиробниками Харківської області закладено хороший фундамент під урожай 2011 року. Віталій Алексейчук

У Харківській області в 2010 році посіяно 482 тисячі гектарів озимих культур. На даний момент всі посіви знаходяться в доброму стані, незважаючи на те, що складаються складні погодні умови. У регіоні робиться все можливе, щоб озимі перезимували добре, - підкреслює заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

«Сільгоспвиробниками закладено хороший фундамент під урожай 2011 року. Всі озимі посіяні в оптимальні терміни районованими сортами, всі вони оброблені проти злакової мухи.Тобто, все було зроблено за технологією, і це дає надію, що у нас торішня ситуація не повториться, і ми будемо з хлібом», - підкреслив Віталій Алексейчук під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо 22 грудня.

За його словами, в Харківській області постійно контролюється стан озимих.

«Погодні умови складаються сьогодні такі ж, як і в минулому році, але ми стежимо за цим, перевіряємо кількість цукру в рослинах. Сьогодні вони його отримують більше норми, більше 30%. Якщо так буде і далі, то вони добре перезимують. Хочу сказати, що в минулому році така робота не проводилася. Коли я прийшов на цю посаду, у мене були різні дані про стан озимих, починаючи з того, що в перший робочий день 23 березня мені доповіли, що тільки 8% озимих загинуло. Я об'їхав поля багатьох районів, поспілкувався з керівниками і побачив, що, на жаль, загинуло 70% озимих, а ніяк не 8%», - розповів Віталій Алексейчук.