Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Про виробництво валової продукції тваринництва і рослинництва по сільськогосподарських підприємствах області за 11 місяців 2010 року

Про виробництво валової продукції тваринництва і рослинництва по сільськогосподарських підприємствах області за 11 місяців 2010 року

«Ми не бачимо ефективної роботи щодо технічного і технологічного оновлення галузей рослинництва і, особливо, тваринництва у Близнюківському, Валківському, Богодухівському, Вовчанському, Золочівському, Краснокутському, Лозівському, Печенізькому, Харківському, Шевченківському районах, - зазначив під час засідання колегії ХОДА з питання підсумків розвитку агропромислового комплексу області у 2010 році заступник голови облдержадміністрації Віталій Алексейчук. - А кінцевим результатом цього, рано чи пізно, стають виробничі і фінансові показники, яким не має виправдання навіть зважаючи на ті вкрай несприятливі погодні умови, що ми мали у поточному році».

Так, найбільший (на 42%) спад виробництва проти минулого року маємо в області по сільськогосподарських підприємствах Золочівського району. Значно знизили виробництво валової продукції рослинництва і тваринництва господарства Богодухівського (на 36%), Вовчанського (на 33%), Валківського (на 31%) і Шевченківського (на 29,6%) районів.

Приріст виробництва валової продукції сільського господарства зафіксовано по Чугуївському (на 10,7%) та Дергачівському (на 23,3%) районам. Останній повинен завдячувати виключно Богодухівській птахофабриці, яка значно (в 1,6 рази) наростила обсяги виробництва яєць. Що ж до продукції рослинництва, то її виробництво район зменшив удвічі – найбільше серед усіх районів області.