Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За 11 місяців поточного року зросли обсяги фінансування розвитку аграрного сектору області за рахунок власних і залучених коштів

За 11 місяців поточного року зросли обсяги фінансування розвитку аграрного сектору області за рахунок власних і залучених коштів

Про це на спільному засідання колегії обласної державної адміністрації та зборів господарського активу області повідомив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук: «На придбання нової сільськогосподарської техніки і обладнання тваринницьких ферм в цілому по області направлено 325,7 млн. грн. капіталовкладень, що в 1,8 раза більше, ніж за січень – листопад 2009 року. В 1,9 рази збільшилися обсяги кредитування підприємств АПК».

Також Віталій Володимирович повідомив, що в 2010 році розпочаті і вже практично завершені 4 інвестиційні проекти щодо розвитку птахівництва (Нововодолазький, Зміївський, Балаклійський райони). Їх загальна вартість 27,7 млн. грн. Ще по 6-ти інвестиційних проектах ведеться робота в інших галузях тваринництва (Дворічанський, Красноградський, Чугуївський, Первомайський, Нововодолазький, Барвінківський райони).

Інвестиційні проекти щодо розвитку рослинництва, а також переробної промисловості розпочато у Сахновщинському і Красноградському районах.

Всього за даними офіційної статистичної звітності по підсумках роботи за січень – вересень поточного року (звітність щоквартальна) приріст інвестицій в основний капітал по сільському господарству області порівняно з відповідним періодом минулого року склав 13,3%.