Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Святий Миколай завітав до Краснокутського дитячого будинку

Святий Миколай завітав до Краснокутського дитячого будинку

18 грудня начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич відвідала Краснокутський дитячий дошкільний будинок для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Вона привітала вихованців дитячого будинку з наступаючим святом Святого Миколая та вручила їм подарунки - книжки та мандарини. Також у благодійній акції взяло участь видавництво «Ранок», директор якого Віктор Круглов привітав дітей зі святом і поповнив бібліотеку дитячого будинку новими книгами.

«Ми сьогодні привезли дітям книги. Якщо ви пам'ятаєте, коли ми відкривали останній книжковий ярмарок у місті Харкові, то я відразу сама купила книги, хоча тоді ще навіть не знала, куди вони підуть. І також я запросила взяти участь у цьому харківські видавництва. Видавництво «Ранок» відгукнулося, і ми сьогодні привезли багато книг для дітей від 3 до 7 років - для тих діток, які тільки вчать першу букву, і тих, хто вже буде читати енциклопедії», - розповіла Вікторія Маренич.

За її словами, підтримка Краснокутському дитячому будинку буде надаватися й надалі. Зокрема, найближчим часом планується закупити для дитячого закладу пральну машину і бойлери для підігріву води. Крім цього директор дитячого будинку Наталія В'юник звернулася з проханням надати допомогу в реорганізації установи в навчально-реабілітаційний центр.

«Ми хочемо створити такий центр, де могли б виховуватися складні дітки, дітки з патологіями. Ми б створили санаторні групи, умови у нас для цього є. Тут працюють хороші фахівці - і психолог, і логопед, дефектолог. Це був би прекрасний вихід для дітей зі складних сімей, які, як правило, відстають у розвитку. А у нас за рік-два вони наздоганяють однолітків», - розповіла вона.

Як повідомила Вікторія Маренич, вона зробить все можливе, щоб Краснокутський дитячий будинок як можна швидше отримав новий статус.

«Мені ця ідея дуже подобається. Чужих дітей не буває, і якщо є така можливість тут в одному місці створити такий центр, це було б прекрасно. Ми це питання візьмемо на контроль, і будемо опрацьовувати. Я вважаю, якщо є така ініціатива, і є умови, то потрібно допомогти», - підкреслила вона.

Довідка. У Краснокутському дитячому будинку виховується 56 дітей у віці від 3 до 6 років з різних районів Харківської області. Діти розділені на 6 груп за віком і особливостям розвитку. Їх вихованням займається 31 викладач, 24 няні, а також кваліфіковані медичні працівники. Всього штат дитячого будинку складає близько 80 чоловік.