Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Володимир Бабаєв зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Норвегії в Україні

Володимир Бабаєв зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Норвегії в Україні

Сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв і перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко зустрілися з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Норвегії в Україні Олавом Берстадом. У ході зустрічі обговорювалися питання двосторонньої співпраці між Харківською областю і Королівством Норвегія в економічній, науково-технічній, освітній та культурній сферах.

Володимир Бабаєв привітав Посла від імені голови ХОДА Михайла Добкіна і зазначив, що між Норвегією і Харківською областю склалися теплі стосунки, які необхідно підтримувати і розвивати. Зокрема, Володимир Бабаєв підкреслив, що за рік, що минув з попередньої зустрічі з Послом Королівства Норвегії в Україні Олавом Берстадом, товарообіг між Норвегією і Харківською областю збільшився в 2 рази. «Норвегія розвивається дуже швидкими темпами, і ми готові співпрацювати і переймати її досвід для того, щоб Харківська область розвивалася так само швидко і ефективно», - зазначив Володимир Бабаєв.

Перший заступник голова ХОДА також підкреслив, під час бізнес-форуму «Seed forum», що відбувся вчора в Харкові, були ухвалені ефективні рішення, які будуть сприяти розвитку відносин між Харківщиною і Норвегією.

За словами Олава Берстада, Норвегія зацікавлена в тому, щоб норвезькі компанії, університети та наукові інститути співпрацювали з українськими колегами, оскільки в Харкові існує величезний фундамент знань, винаходів, ідей та ін.

Олав Берстад також підкреслив, що бізнес-форум, який відбувся в Харкові 7 грудня, свідчить про великий і насичений інтерес Норвегії у співпраці з Україною і Харківською областю зокрема. «Ми зацікавлені у розвитку відносин з Харківською областю, і головне завдання - втілити наявні контакти в реальні інвестиції та бізнес-проекти.

Довідка. 7 грудня 2010 року Олав Берстад взяв участь у першому регіональному інвестиційному бізнес-форумі, організованому Харківської торгово-промисловою палатою, Харківським регіональним центром інвестицій та розвитку, міжнародним фондом «Seed forum international» за підтримки Посольства Королівства Норвегія в Україні.