Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відновлення споживчого попиту є вірним індикатором пожвавлення економіки. Юрій Сапронов

Відновлення споживчого попиту є вірним індикатором пожвавлення економіки. Юрій Сапронов

Починаючи з травня поточного року, в Харківській області забезпечений позитивний показник величини роздрібного товарообігу. За січень-травень 2010 року, вперше за 16 попередніх місяців, були отримані позитивні темпи зростання товарообігу - 100,8%. На даний момент цей показник складає вже 105,1%.

Про це в ході спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області 1 грудня повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

«Відновлення споживчого попиту є вірним індикатором пожвавлення економіки», - підкреслив він.

Важливу роль у підвищенні споживчого попиту зіграли заходи, спрямовані на зниження цін. Зокрема, мова йде про продовольчі ярмарки, завдяки яким у жовтні ні на один основний вид продовольчої продукції ціни не підвищилися, на цукор було зафіксовано зниження майже на 1%,а вже в першій декаді листопада було отримано зниження цін на три види основних товарів в магазинах і на 7 видів на ринках.

«Для компенсації сезонних чинників зростання цін заплановано проведення щоденних продовольчих ярмарків в грудні, напередодні новорічних свят.

Також 3 грудня поточного року відбудеться підписання Меморандуму між обласною державною адміністрацією, виробниками сільгосппродукції і найбільшими торговими мережами області. Результатом виконання умов документа буде створення куточків соціальних товарів і стелажів продукції місцевих виробників.

Я думаю, що таким чином вдасться утримати ціни стабільними як мінімум до кінця року», - підкреслив Юрій Сапронов.