Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Заклади культури у Харківській області фінансуються недостатньо

Заклади культури у Харківській області фінансуються недостатньо

В ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов заявив, що однією з найболючіших точок є недофінансування галузі культури, яке тягне за собою такі негативні наслідки, як непідготовленість дуже багатьох закладів культури до роботи в осінньо-зимовий період. «Ми з року в рік озвучуємо статистику про те, що майже половина опалювальних систем в закладах культури Харківської області не працює», - підкреслив він.  

За словами Дмитра Кузнєцова, установи разом з управлінням культури вживають ряд зусиль для вирішення цього питання і розраховують на допомогу нового депутатського корпусу.

«Плани на наступний рік вже сформовані. Є багато цікавих проектів, якими ми хочемо закріпити досягнуті позиції. Ми хочемо, щоб в кожній області у кожному спектрі установ культури з'явилося самостійне обличчя. Наприклад, якщо говорити про бібліотеки, то це мають бути повноцінні інформаційні центри, якщо говорити про сільські клуби - осередки культури, - сказав начальник управління культури. - У наступному році ми спробуємо за допомогою деякої оптимізації зусиль зрушитися з мертвої точки».