Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

III Міжнародний кінофестиваль «Харьковская сирень» відбудеться 22 - 27 травня 2011 року

III Міжнародний кінофестиваль «Харьковская сирень» відбудеться 22 - 27 травня 2011 року

III Міжнародний кінофестиваль «Харьковская сирень» відбудеться 22 - 27 травня 2011 року. Про це повідомила сьогодні на прес-конференції член оргкомітету фестивалю, начальник управління преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. За її словами, перенесення дати відкриття з 15 на 22 травня пов'язане з напруженим графіком зйомок натхненника та почесного президента фестивалю Мілен Демонжо.  

Фестиваль очікує гостей із Франції: актрису Мілен Демонжо, актора П'єра Рішара, кутюр'є П'єра Кардена, керівника асоціації франко-української дружби "Весна" Уляну Чайковську, а з Росії - композитора Максима Дунаєвського.

«Ми повертаємося до того пласту історії кінематографа, який дуже добре пам'ятають наші батьки. Гостем «Харьковской сирени» буде ще одна людина, зірка світової величини. Цей французький гість нехай залишиться «темною конячкою», оскільки на сьогоднішній день є деякі моменти, пов'язані зі станом його здоров'я. Це буде сюрприз для всіх», - сказала Вікторія Маренич. Вона пообіцяла докладніше розповісти про таємничого гостя в березні 2011 року.

Здебільшого заходи фестивалю проходитимуть в Харківському академічному театрі опери та балету, перегляд конкурсних кінострічок - в кінотеатрах «Познань», «Росія» та ім. Довженка. Відкриття фестивалю відбудеться в приміщенні Харківського цирку і планується дуже незвичайним. «Говорячи про Максима Дунаєвського і згадуючи його не менш геніального батька Ісаака Дунаєвського, ми будемо говорити про кінематограф 30-х років і фільмі «Цирк». Відкриття фестивалю пройде в приміщенні цирку», - зазначила Вікторія Маренич.