Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Питання погашення заборгованості по заробітній платі на ряді промислових підприємств області знаходиться під контролем обласної державної адміністрації

Питання погашення заборгованості по заробітній платі на ряді промислових підприємств області знаходиться під контролем обласної державної адміністрації

Як зазначив у ході програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін, Харківська область має одну особливість: більшість підприємств - боржників з виплати заробітної плати, що знаходяться на території міста Харкова і Харківської області, це державні підприємства. Переважна більшість з них підпорядкована Міністерству промислової політики. «Тим не менше, територіально вони належать нашій області, і у статистичній звітності заборгованість цих підприємств із заробітної плати потрапляє в зону відповідальності обласної державної адміністрації», - сказав Михайло Добкін.

І у обласної державної адміністрації є важелі впливу на ці підприємства за умови, що внутрішній менеджмент підприємства також зацікавлений в пошуку виходу з ситуації, що склалася.

«До розробки комплексу заходів з ліквідації різного виду заборгованостей підключаються фахівці профільного управління ОДА, які, розробивши графіки погашення цих заборгованості, чітко стежать за їх виконанням», - зазначив голова ХОДА.

Як приклад Михайло Маркович навів Первомайський хімпром та Ізюмський тепловозоремонтний завод. На першому підприємстві вся заборгованість, накопичена роками, буде погашена до 1 січня 2011 року, на другому намічений термін - до кінця березня 2011 року: «Впевнений, що нове керівництво підприємства з цим завданням впорається».

Якщо ж менеджмент з різних надуманих причин нікого не допускає, а законодавчо в нього така можливість є, то всі фінансові ресурси, що надходять на рахунок підприємства, можуть витрачатися виключно на розсуд керівництва.