Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрилася Міжнародна науково-практична конференція «Конкурентність та інновації: проблеми науки і практики»

У Харкові відкрилася Міжнародна науково-практична конференція «Конкурентність та інновації: проблеми науки і практики»

11 листопада в Харкові на базі національного економічного університету відкрилася Міжнародна науково-практична конференція «Конкурентність та інновації: проблеми науки і практики», присвячена актуальним питанням розвитку економіки України в цілому та Харківщини зокрема. У пленарному засіданні, що відкривало конференцію, взяли участь заступник голови ХОДА Євген Савін, ректор ХНЕУ Володимир Пономаренко, а також ряд провідних економістів України і Росії.

Як відзначив в ході своєї доповіді на конференції Євген Савін, для економічного розвитку Харківщини надзвичайно важливо мати ретельно розроблену стратегію, яка б собою визначала основні вектори розвитку регіону.

«Харківська область, як і інші регіони України, для успішного функціонування і розвитку має мати науково обгрунтовану і практично реалізовану стратегію розвитку регіону. Вона, згідно з чинним у країні законодавством, є основою для розробки всіх інших офіційних документів: програм соціально-економічного розвитку, бюджетів різних рівнів, державних і регіональних цільових програм з окремих пріоритетних напрямків або ключових проблем»,- підкреслив він.