Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харкові відбудеться концерт польської піаністки Барбари Караскевич

В Харкові відбудеться концерт польської піаністки Барбари Караскевич

12 листопада 2010 року о 19.00 год. у Палаці Студентів ХНЮА ім. Ярослава Мудрого (вул. Пушкінська, 88) з нагоди річниці Відновлення Незалежності Польщі відбудеться концерт польської піаністки Барбари Караскевич.

Барбара Караскевич є лауреатом багатьох нагород: IV Міжнародного конкурсу ім. К. Шимановського у Лодзі та нагороди "Найкращий Поляк" Міністерства культури та мистецтва; "Естрадне мистецтво молоді" ХХІХ Фестивалю польської фортепіанної музики у Слупську, а також особливої нагороди за найкраще виконання творів К. Шимановського; XXVII та ХХVІІІ Конкурсу на Мистецьку стипендію ім. Ф. Шопена у Варшаві; Конкурсу музики ХХ століття у Варшаві; Всепольського конкурсу ім. В. Моцарта у Ґданську.

Піаністка виступає з концертами у залах Польщі, Великобританії, Німеччини, Іспанії, Португалії, Норвегії, Австрії, Чехії, Естонії, Молдови, Македонії, Мексики, виконуючи сольні та симфонічні концерти, камерну музику.

Репертуар Барбари Караскевич охоплює твори від музичного бароко до сучасної музики.
Вона записала у своєму виконанні твори польського композитора Романа Статковського на двох дисках, готує третій. Останнім часом записала також фортепіанні твори британського сучасного композитора Міхаеля Гарретта, для написання яких він черпав натхнення з джазу та шотландського фольклору.