Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласна виборча комісія частково задовольнила скарги виборців на дії кандидата в депутати обласної ради

Обласна виборча комісія частково задовольнила скарги виборців на дії кандидата в депутати обласної ради

Обласна виборча комісія продовжує роботу з видачі бюлетенів районам і містам Харківської області. Сьогодні ж вона перервала цю діяльність і на своєму засіданні розглянула ряд скарг, що надійшли від виборців, на дії кандидата в депутати обласної ради Арсена Авакова з перешкоджання роботі поліграфічного підприємства, де знаходилися вже віддруковані бюлетені.  

У скаргах заявники вказали, що були порушені їхні права виборців у тому, що було заблоковано підприємство, яке виготовляє бюлетені, і обласна виборча комісія не могла вчасно ці бюлетені отримувати і передавати в райони і міста області. Особливе занепокоєння у заявників викликало те, що ці бюлетені могли взагалі не потрапити до дільничних виборчих комісій, і люди могли не проголосувати. У цьому було порушення їх виборчого права.

«Комісією скарги були задоволені частково, ухвалено рішення всі скарги і доказові документи відправити до прокуратури області для належної оцінки, - зазначив після засідання голова обласної виборчої комісії Олександр Русанов.- Нами ж звернуто увагу Арсена Авакова на неприпустимість таких дій у подальшому. Попереджень йому ми не виносили».