Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбулася презентація книги «Перемога в пам'яті слобожан»

У Харкові відбулася презентація книги «Перемога в пам'яті слобожан»

25 жовтня в рамках засідання круглого столу, присвяченого визволенню України від німецько-фашистських загарбників і перемозі у Великій Вітчизняній війні, відбулася презентація фотоальманаха «Перемога в пам'яті слобожан». У книзі зібрані фотографії всіх пам'ятників і меморіалів загиблим в боях Великої Вітчизняної війни слобожанам, а також коротка інформація про бої на території Харківської області.

Фотоальманах виданий запорізьким видавництвом «Дике поле», всі матеріали до нього зібрані управлінням преси та інформації ХОДА.

«Ця книга була зроблена в найкоротші терміни, буквально тільки що вона приїхала із Запоріжжя. Всі фотографії, які тут розміщені, зроблені управлінням преси та інформації. Для нас це було дуже почесно і відповідально, ми зробили цю книгу такою, щоб нашим дідам було не соромно за цю нашу роботу», - підкреслила начальник управління преси та інформації Вікторія Маренич.

Видавець Олександр Лазутін у свою чергу відзначив величезне значення тієї роботи, яка була проведена в Харківській області в рамках підготовки книги.

«У цій книзі багато коротких, але дуже важливих відомостей про бої в різних районах Харківської області. Можна сказати, що це така маленька харківська військова енциклопедія.

Приємно бачити, що, незважаючи на те, що робота йшла "з коліс", і пам'ятниками не було часу особливо займатися, але всі вони в Харківській області в хорошому стані, доглянуті. Ми робили таку книгу по Запоріжжю 5 років тому, і дуже часто нам доводилося рвати траву навколо пам'ятників і могил. Тут пам'ять зберігається добре, і це дуже здорово», - підкреслив він.