Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Роботу обласної виборчої комісії було зірвано. Олександр Русанов

Роботу обласної виборчої комісії було зірвано. Олександр Русанов

Колишній голова обласної виборчої комісії, представник партії «Батьківщина» Микола Селезньов разом з представниками ЗМІ спробували перешкодити роботі обласної виборчої комісії з видачі бюлетенів. Про це розповів голова Харківської обласної виборчої комісії Олександр Русанов. Сьогодні о 10:30 Харківська обласна виборча комісія розпочала свою роботу з видачі бюлетенів для виборів депутатів Харківської обласної ради в територіальній комісії для п'яти районів - Харківського, Дергачівського, Балаклійського, Богодухівського і Вовчанського.  

«Представник партії «Батьківщина» Микола Селезньов, не зареєструвавшись на засіданні комісії як представник політичної партії з правом дорадчого голосу, втрутився в її роботу, проголошуючи на телекамеру, що нібито члени комісії - а були присутні 15 з 18 членів комісії,- видають пачки бюлетенів, на яких не проставлені номери ділянок, округів і так далі,- розповів Олександр Русанов.- Усі члени комісії бачать, що все необхідне в бюлетенях є, а він заявляє на камеру, що це не так. На наші вимоги дати можливість комісії працювати Микола Селезньов не реагував».

Трохи пізніше в облвиборчком увірвалися представники партії «Батьківщина», серед них - кандидат у депутати обласної ради Юрій Прав. «Громадяни представилися кандидатами в депутати і вимагали, щоб була припинена видача бюлетенів, - розповів Олександр Русанов.- Вони накинулися на секретаря обласної виборчої комісії Зою Мокрій, погрожували їй, вдарили документами по обличчю. Ніяких заяв вони не залишили і поїхали».

«Роботу обласної виборчої комісії було зірвано на 25 хвилин, що тягне за собою кримінальну відповідальність. Відповідні документи будуть направлені в Харківську обласну прокуратуру. Члени комісії склали акт про грубе порушення Закону про вибори з боку Миколи Селезньова. Секретар комісії Зоя Мокрій подала заяву в правоохоронні органи про те, що на неї скоєно напад», - підкреслив голова обласної виборчої комісії.

Теги