Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харкові - великий хокей

В Харкові - великий хокей

Наше місто, яке до цих пір було першою столицею України, столицею студентства і науки, культурною та діловою столицею, перетворилося ще й на столицю практично міжнародного хоккею. 16 жовтня увага всього спортивного світу була прикута до унікального матчу між командами «Легенди хокею СРСР» та «Динамо» Харків.  

Члени клубу «Легенди хокею», заснованого в Російській Федерації 6 років тому і який об'єднав всіх найвідоміших радянських хокеїстів - чемпіонів світу, чемпіонів СРСР, олімпійських чемпіонів, з радістю і вдячністю прийняли пропозицію голови ХОДА Михайла Добкіна і в.о. міського голови Геннадія Кернеса провести в нашому місті матч, а заразом і дати майстер-клас юним любителям цієї самої чоловічої гри у світі.

«Ми із задоволенням прийняли запрошення і приїхали до вас, - сказав на передматчевій прес-конференції заслужений майстер спорту, чемпіон світу та Європи, олімпійський чемпіон, член клубу «Легенди хокею СРСР» Юрій Ляпкін.- І, хоча середній вік гравців нашої команди 55 років, ми покажемо все, на що ми здатні і що вміємо, все те, що дозволяло нам відстоювати спортивну честь нашої країни».

«Спільно з Михайлом Добкіним ми продовжуємо на рівні міста і області відроджувати ті традиції, які були в Харкові. Запрошуючи таких великих спортсменів, ми хочемо запевнити всіх, що будемо продовжувати розвивати спорт і обов'язково будемо запрошувати таких зірок для проведення майстер-класів для підростаючого покоління», - зазначив в.о. Харківського міського голови Геннадій Кернес.

Під час урочистої церемонії відкриття матчу команди вручили іменні хокейні майки голові ХОДА Михайлу Добкіну та в.о. міського голови Геннадію Кернесу. У підсумку "Динамо" обіграло "Легенди хокею СРСР" з рахунком 6:5.

Шайби у харків'ян забили: Олег Васильєв (15-а хв.), Володимир Коробенко (28-я), Євген Сиченко (38-я, булліт), Владислав Єршов (39-а, булліт), Віталій Литвиненко (41-я) , Ігор Коржилов (44-я). У гостей відзначилися: Ігор Болдін (2-а і 40-я), Олександр Голіков (13-я), Ігор Мішуков (22-я), Юрій Ляпкін (41-а хв.).

На урочистій церемонії закриття господарі матчу вручили гостям пам'ятні сувеніри і великий кошик традиційної української сільськогосподарської продукції. Кращі гравці матчу, якими стали Володимир Мишкін («Легенди хокею») та Ігор Коржілов («Динамо», Харків), отримали фірмові спортивні куртки.