Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Усі сфери економіки в державі накрило «стихійне лихо» по розкраданню бюджетних коштів. Микола Гордієнко

Усі сфери економіки в державі накрило «стихійне лихо» по розкраданню бюджетних коштів. Микола Гордієнко

Як повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови Головного контрольно-ревізійного управління України Микола Гордієнко, протягом січня-вересня 2010 року органами державної контрольно-ревізійної служби проведено понад 11,4 тис. контрольних заходів, в ході яких перевірено понад 10,7 тис. підприємств, установ і організацій, з них 7,2 тис. бюджетних установ ї організацій. Встановлено порушень фінансово-господарської дисципліни майже на 10,1 тис. підприємствах, установах і організаціях, або 93,7% від загальної кількості перевірених (за аналогічний період минулого року зазначений показник складав 96,2%).

«На мою думку, за попередні п’ять років керівники органів виконавчої влади відчули суцільну безкарність, і всі ці мільярди і мільйони розкрадалися – чи то по державних закупівлях, чи то на капіталізацію банків. Усі сфери економіки в державі накрило «стихійне лихо» по розкраданню бюджетних коштів, - зазначив Микола Григорович.

- Непоодинокі випадки, коли велася перевірка, матеріали направлялися до правоохоронних органів, а кінцевого результату не було. Хотілося, щоб контрольно-ревізійна служба і правоохоронні органи – це було єдине ціле. Щоб від нашої роботи був не тільки результат у вигляді подань до правоохоронців, а й було відшкодування цих коштів до державного бюджету».

 

Теги