Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

20 - 25% вартості продуктів можна знизити, застосувавши лише адміністративні методи з наведення порядку. Михайло Добкін

20 - 25% вартості продуктів можна знизити, застосувавши лише адміністративні методи з наведення порядку. Михайло Добкін

Сьогодні голова облдержадміністрації Михайло Добкін, заступники голови ХОДА Юрій Сапронов та Віталій Алексейчук, начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин, начальник управління розвитку споживчого ринку ХОДА Олександр Пенськой, начальник головного Харківського обласного управління у справах захисту прав споживачів Олександр Нечипоренко та начальник обласної інспекції з контролю за цінами Володимир Нетудихата відвідали з інспекційною поїздкою Центральний ринок м.Харкова, де ознайомилися з ціновою політикою. Після чого всі учасники рейду побували на сільськогосподарському ярмарку на площі Свободи.  

Як зазначив Михайло Добкін, ціни на Центральному ринку і ярмарку дуже сильно різняться. «Складається враження, що на Центральному ринку ми були в одному регіоні, а на ярмарок приїхали в інший регіон, - підкреслив голова ХОДА.

- На ярмарку десяток яєць вищого гатунку, вироблений фабрикою «Зоря», коштує 6 грн., А ринку від 7 до 8,5 грн. Ціни ж на овочі, крупи та макаронні вироби на ринку взагалі на 70% вище, ніж на ярмарку».

«Я думаю, що сьогодні 20 - 25% вартості продуктів можна знизити, застосувавши лише адміністративні методи з наведення порядку. Інспекція з контролю за цінами, служба захисту прав споживача, антимонопольний комітет, куди вже подані відповідні документи, повинні розібратися, чому в нас на деякі види продуктів ціна стабільно висока, хоча є передумови для її зниження», - сказав Михайло Добкін.