Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Чугуївського авіаційного ремонтного заводу в Україні немає конкурентів. Михайло Добкін

У Чугуївського авіаційного ремонтного заводу в Україні немає конкурентів. Михайло Добкін

Якщо урядом України буде прийнято рішення про забезпечення основних відомств безпілотними літальними апаратами, то замовлення на їх виробництво може отримати ЧАРЗ, який є єдиним промисловим підприємством у країні, яке займається розробкою безпілотників.

«Є пілотний проект і доручення уряду надати всю необхідну інформацію, щоб на рівні Кабміну було сформовано пропозицію з фінансування. Немає інших підприємств, які б виконували цю роботу з виробництва безпілотних літаків, тому, якщо говорити про альтернативу, то це або іноземний безпілотник, або наш. З огляду на ставлення уряду до всього вітчизняного, я впевнений, що це буде саме наш апарат», - підкреслив 12 жовтня в ході брифінгу за підсумками візиту на Чугуївський авіаційний ремонтний завод голова ХОДА Михайло Добкін.

Також він зазначив, що отримання такого державного замовлення дозволить вирішити всі існуючі проблеми підприємства. У той же час про збільшення чисельності трудового колективу ЧАРЗу мова не йде.

«Якщо тут буде така кількість замовлень, що не буде вистачати людей, то, звичайно, будуть набирати нових. Але як показує життя, сьогодні з використанням нових технологій, нового обладнання людська праця скорочується. Якщо ми хочемо зберегти підприємство, то ми повинні виходити на оптимальну кількість працюючих людей, а якщо ставити завдання соціальне: працевлаштувати якомога більше людей і не думати про те, що буде на підприємстві, то це інший шлях. Я думаю, що той шлях, який вибрало керівництво цього заводу, оптимальний на сьогоднішній момент, іншого немає», - підкреслив Михайло Добкін.