Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ізюмський тепловозремонтний завод стане головним підприємством Центральної, Східної та Південної України з ремонту тепловозів

Ізюмський тепловозремонтний завод стане головним підприємством Центральної, Східної та Південної України з ремонту тепловозів

Згідно з рішенням керівництва Мінтрансу, Ізюмський тепловозремонтний завод буде головним підприємством в кількох регіонах України з ремонту тепловозів. У зв'язку з цим можна говорити про гарантії забезпеченості заводу замовленнями на наступний рік, що дозволить йому вийти з кризової ситуації.

«На ІТРЗ вже пішли перші зміни, є рішення «Укрзалізниці», є рішення Міністра транспорту про те, що наш завод буде головним у Східній, Центральній та Південній Україні з ремонту тепловозів. Значить, ми в наступному році вже будемо з серйозними замовленнями.

Також ми розібралися з питанням про ліквідацію даного заводу, тому що один з великих кредиторів хотів ліквідувати його, продати основні фонди і повернути свої борги. Є вже рішення суду про те, що завод буде жити далі, і новий комітет кредиторів прийняв рішення про його розвиток. У найближчі дні відбудеться апеляція, але впевнений, що позиція ради кредиторів і облдержадміністрації дуже сильна, і найближчим часом ми будемо мати вже план санації»,- підкреслив під час брифінгу за підсумками візиту на Чугуївський авіаційний ремонтний завод 12 жовтня голова ХОДА Михайло Добкін.

Також він зазначив, що керівництво ІТРЗ, швидше за все, буде змінено.

«Згідно із законодавством, якщо створюється рада кредиторів, вона приймає рішення про подальший розвиток підприємства, і питання про зняття або призначення виконавчого директора ставиться виключно на раді кредиторів. Наскільки мені відомо, буде ініційована зміна керівництва на заводі, але це не означає, що нинішній директор, пан Сапожніков, залишиться поза підприємством. Я думаю, йому буде запропонована одна з посад, яка буде пов'язана виключно з технологічним виробництвом», - сказав Михайло Добкін.