Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін відвідав Дворічанський професійний аграрний ліцей

Михайло Добкін відвідав Дворічанський професійний аграрний ліцей

У ході робочої поїздки в Дворічанський район голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін ознайомився з роботою Дворічанського професійного аграрного ліцею.  Як відзначив глава області в ході спілкування з трудовим колективом та учнями ліцею, в даний час сільськогосподарська освіта набуває особливого значення. «Сьогодні сучасна сільськогосподарська техніка, така як комбайн, те ж саме що космічний корабель за кількістю приладів. Ця техніка досить складна, але вона дозволяє комфортно працювати людині, а також досягати високих результатів за рахунок точкових посівів, точкового внесення добрива та інших робіт. Але, отримавши таку техніку, керівник сільськогосподарського підприємства повинен мати високопрофесійного фахівця, який буде її обслуговувати. Тому мова йде не про збільшення кількості фахівців, а про іншу якість їх підготовки», - сказав він.

Довідка. Навчальний заклад було відкрито 01.09.1984 року, як філію Куп’янського СПТУ – 27. З 1 липня 2003 року реорганізовано у Дворічанський професійний аграрний ліцей. За штатом в ліцеї налічується 41 працівник, з них 26 – педпрацівників. На даний момент контингент закладу складає 213 учнів, з них 7 сиріт, 17 напівсиріт, 20 з багатодітних сімей, 33 з малозабезпечених , які мають відповідний соціальний супровід.
В порядку експерименту ліцей фінансується з обласного бюджету у відповідності до Законів про держбюджет України. За останні 2 роки було освоєно більше 200 тисяч гривен на ремонт дахів будівель, а також заміну вікон на теплозберігаючі. На відновлення та збереження автомобільного транспорту та тракторів, що знаходяться на балансі ліцею, було виділено 80 тис. грн., а також близько 100 тис. грн. на придбання паливно-мастильних матеріалів.