Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ХОДА не визнає боргів за газ, які виникли через різницю в тарифах

ХОДА не визнає боргів за газ, які виникли через різницю в тарифах

«Наша позиція незмінна: ми різницю у тарифах не визнаємо і визнавати не будемо, що б там не робив «Нафтогаз України». Різницю в тарифах утворили ті, хто працювали до нас, вигадали цю схему, пообіцяли, що різниця в тарифах буде погашена, але її не погасили. Котрі купували газ по 300 доларів за тисячу кубів, але при цьому не дозволяли комунальним підприємствам підвищувати тарифи, і в результаті підприємства працювали у збиток собі і напрацювали величезні борги», - заявив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.    

За його словами, розбіжності з НАК «Нафтогаз Україна» тільки в одному: які суми боргів визнавати, а які ні. «Нафтогаз Україна» враховує в сумі заборгованості всі показники. За їх даними наші борги за газ складають 267 млн. грн. Якщо їх розкласти, то 154 млн.грн. - це різниця в тарифах на газ та послуги теплопостачання за населенням і по бюджетними організаціями. Цей борг ми категорично не визнаємо», - зазначив заступник голови ХОДА. 
Валентин Дулуб повідомив, що на нараді в Міністерстві ЖКГ України звернувся до керівництва Міністерства з проханням чітко позначити свою позицію щодо різниці в тарифах, тому що «Нафтогаз Україна» розуміє це по-своєму.
«Враховуючи, що вчора нас надійшла телеграма від першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва, який дозволяє в максимально стислі терміни забезпечити теплопостачання всього житлового фонду, об'єктів соціально-культурної сфери, то це говорить про те,що Міністерство ЖКГ знайшло спільну мову з Клюєвим», - резюмував Дулуб.