Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області займуться питанням відчуження земель державних сільськогосподарських підприємств

У Харківській області займуться питанням відчуження земель державних сільськогосподарських підприємств

Голова ХОДА Михайло Добкін готує звернення на ім'я прокурора Харківської області Геннадія Тюріна з проханням з'ясувати схеми, за якими були відчужені землі ряду державних підприємств, щоб повернути земельні ділянки законним власникам.

«Сьогодні говорили про підприємство «Комунар». 2600 гектарів державних земель було у цього підприємства, а сьогодні залишилося 700 гектарів. На наших державних сільськогосподарських підприємствах - у Харківському Національному Аграрному Університеті ім. В. В.Докучаєва, дослідному господарстві «Кутузівка», Лозівському конезаводі та ж ситуація, тільки в менших масштабах. Це предмет нашої спільної уваги, і ми повинні всі разом навести там порядок.

Я після цього засідання попрошу підготувати звернення на ім'я прокурора області і з'ясувати, чому державні сільськогосподарські підприємства за дуже короткий проміжок часу втратили майже половину земель, які їм були передані для ведення роботи»,- сказав Михайло Добкін у ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету 1 жовтня.