Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Україні робиться все можливе, щоб виключити можливості корупційних схем при виділенні земельних ділянок. Михайло Добкін

В Україні робиться все можливе, щоб виключити можливості корупційних схем при виділенні земельних ділянок. Михайло Добкін

Як у Харківській області, так і в Україні в цілому ведеться активна робота з розкриття та передбачення корупційних схем передачі землі, - підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін.За його словами, необхідно більш цілеспрямовано розбиратися з уже дійсними незаконними угодами, щоб повернути вкрадені ділянки у власність держави або місцевої громади.

«Сьогодні в Києві робиться дуже багато реальних кроків, щоб знищити штучно створені корупційні можливості для привласнення землі. Зокрема, вже вступили в дію зміни до Господарського процесуального кодексу, які забороняють вирішувати наші харківські земельні питання судам, розташованим на території інших областей. Ми іноді отримували на руки подібні рішення, де який-небудь суд зобов'язував нас виконувати вказівки, пов'язані з землею, яка розташована в межах Харківської області.

Дуже скоро ми побачимо і інші практичні кроки, які дозволять нам максимально виключити можливості корупційних схем при виділенні земельних ділянок», - підкреслив голова області.