Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сьогодні - День партизанської слави

Сьогодні - День партизанської слави

Сьогодні у Харкові та у районах області відбулися заходи, присвячені Дню партизанської слави та 69-ї річниці початку підпільно-партизанського руху в Україні. Зокрема, у Харкові відбулася урочиста церемонія покладання квітів ветеранами підпільно-партизанського руху Харківщини на Меморіалі Слави в Лісопарку, до меморіальної дошки Івану Бакуліну та на Алеї комсомольців-підпільників.

У заходах взяли участь начальник управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю облдержадміністрації Володимир Зінченко, заступник начальника Головного управління праці та соціального захисту населення Анатолій Савчук, начальник відділу по роботі з об'єднаннями громадян міської ради Олександр Стерін, депутати обласної ради, представники громадських організацій.

Також відбувся поминальний обід, під час якого ветеранам підпільно-партизанського руху Харківщини були вручені Почесні грамоти ХОДА, облради та міськради, а також Подяки голови ХОДА, обласної ради і міського голови.

Довідка. День партизанської слави встановлений указом президента України № 1020/2001 від 30.10.2001 р. 22 вересня 1941 року вважається початком підпільно-партизанського руху в Україні в роки Великої Вітчизняної війни. Під час ВВВ на території України діяло близько 6,2 тис. партизанських загонів і підпільних груп загальною чисельністю близько 1 млн. осіб. Близько 200 тис. партизанів і підпільників нагороджені орденами і медалями, 223 з них удостоєні звання Героя Радянського Союзу.