Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін оглянув експозицію районів області на Великому Слобожанському ярмарку

Михайло Добкін оглянув експозицію районів області на Великому Слобожанському ярмарку

Голова ХОДА Михайло Добкін разом з членами офіційних іноземних делегацій та представниками міської і обласної влади оглянув експозицію підприємств районів Харківської області, представлену на Великому Слобожанському ярмарку.

У заході беруть участь близько 200 підприємств, які представляють найрізноманітнішу продукцію. Так, 80 народних майстрів пропонують покупцеві широкий вибір сувенірів і предметів народного промислу. Крім цього на ярмарку представлено широкий асортимент продукції сільського господарства за цінами нижче ринкових, предмети одягу та інші види промислової продукції.

Нагадаймо, що Харківська облдержадміністрація проводить Великий Слобожанський Ярмарок вже дев'ятий рік поспіль, продовжуючи чудову традицію Харківської області, як торгового центру Слобожанщини.

Перший харківський ярмарок відбувся в 1659 році, через 6 років після заснування Харкова. Тоді він називався Великий Успенський ярмарок і влаштовувався в Харкові щорічно з 15 серпня по 1 вересня. У середині XIX століття Успенський ярмарок став одним з найбільш значущих в Російській імперії. Традицію проведення ярмарку відновив у 2002 році голова Харківської облдержадміністрації Євген Кушнарьов.