Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Нам треба виправляти не тільки природні, а й технологічні помилки, щоб Харківщина була з хлібом за різних погодних умов. Віталій Алексейчук

Нам треба виправляти не тільки природні, а й технологічні помилки, щоб Харківщина була з хлібом за різних погодних умов. Віталій Алексейчук

Міністр АПК України Микола Присяжнюк та Прем’єр-міністр Микола Азаров привітали Харківщину з першим мільйоном тонн зерна нового врожаю. Про це в ефірі програми обласного державного радіо «Ранковий ексклюзив» повідомив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук: «Це особливо цінно для нас, тому що вирощування і збирання хлібу цього року велися в особливо важких умовах, найважчих за всі останні роки. Старожили нашої області, які все життя вирощують хліб, не пам’ятають таких складних погодних умов для вирощування всіх сільськогосподарських культур».  

Середньомісячна температура перевищила норму на 14 град Цельсія, повітря прогрівалося до 45 градусів, «горіло» все. «Мабуть, господарки, які копають картоплю, сьогодні бачать, що вона практично спечена, адже температура на грунті доходила до 70 градусів. І в таких умовах ми все ж таки отримали врожай, - підкреслив заступник голови ХОДА.

- Ми не завозили ще ні однієї тони зерна із-за меж Харківської області, а маємо власне зерно для випікання хлібу! І зараз нам треба виправляти не тільки природні, а й технологічні помилки, щоб Харківщина була з хлібом за різних погодних умов».