Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Угоду про невтручання райдержадміністрацій в редакційну політику комунальних ЗМІ укладено в 11 районах

Угоду про невтручання райдержадміністрацій в редакційну політику комунальних ЗМІ укладено в 11 районах

Для забезпечення виконання п.2.2 доручення голови облдержадміністрації управління у справах преси та інформації направило головам райдержадміністрацій листа (№594 від 07.09.10) з типовою угодою між співзасновниками засобу масової інформації та редакцією щодо гарантій незалежності редакційної політики. Відповідну угоду було укладено в 11 районах із 27: Балаклійському, Борівському, Дергачівському, Дворічанському, Зачепилівському, Краснокутському, Куп′янському, Лозівському, Первомайському, Чугуївському та Шевченківському. Про це повідомила під час селекторної наради начальник управління у справах преси та інформації Вікторія Маренич.

Також вона зазначила, що в деяких районах питання невтручання в редакційну політику газети передбачено окремим пунктом в договорі на висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

«Вчора в кінці робочого дня до управління надійшла інформація від Валківської райдержадміністрації про те, що запропонований проект типової угоди не влаштував редакцію газети «Сільські новини». Редакція готує свій варіант угоди, який буде розглянутий найближчим часом», - повідомила начальник управління.