Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків довів свою здатність бути європейським центром. Юрій Сапронов

Харків довів свою здатність бути європейським центром. Юрій Сапронов

Харків'яни пишаються тим, що Європа високо оцінила роботу, яку виконала територіальна громада міста з наведення порядку у власному домі. Отримання четвертої європейської нагороди - Призу Ради Європи - підтвердження того, що шлях, обраний нашим містом - прагнення до високих європейських стандартів життя - єдино вірний і своєчасний. Також харків'яни раді тому, що європейська спільнота високо оцінила прагнення Харкова залишатися екологічно чистим, «зеленим» містом, що відзначено високими гостями з Європи під час їх перебування в місті 23 серпня:

«При заснуванні Призу Європи у 1955 році метою Парламентської Асамблеї Ради Європи було продемонструвати, через політичне рішення, яку важливість вона надає діям місцевої влади. Приз - це великий успіх для вашого міста, а також для цінностей, які ви сповідуєте.

Члени комітету з питань захисту навколишнього середовища, сільського господарства та місцевих і регіональних питань були позитивно здивовані і кількістю, і якістю вашої роботи завдяки численним побратимськім проектам та угодам про співпрацю»,- відзначив Президент Парламентської Асамблеї Ради Європи Мевлут Чавушоглу.

Аксел Фішер, голова Підкомітету з Призу Європи, депутат Парламенту Німеччини, вітаючи харків'ян, зокрема, сказав про те, що «вручення місту Харкову Призу Європи має розглядатися як нагорода за роботу, яка була зроблена,та як стимул продовжувати цю діяльність і надалі».

Тому викликає здивування інформація, розміщена в деяких центральних ЗМІ, під назвою «Вирубка дерев у Харкові: такими методами Україні не наблизиться до ЄС» про нібито негативну оцінку депутатом Бундестагу зусиль територіальної громади щодо збереження екологічних систем у місті.

Дійсно, 2 серпня 2010 року в Харківській обласній державній адміністрації відбулася зустріч депутата Бундестагу пані Віоли фон Крамон із заступником голови ХОДА Юрієм Сапроновим. В ході офіційної зустрічі йшлося про питання інтеграції України в Європу, про підготовку інфраструктури міста до ЄВРО-2012.

Пані Віолу фон Крамон також цікавили питання зовнішньоекономічного співробітництва та культурного обміну, співпраця у сфері науки та освіти.

Зацікавленість викликала й пропозиція про відкриття нового авіарейсу «Харків - Берлін».

«Я був готовий відповісти на будь-які гострі і дискусійні питання, у тому числі, і про нову транзитну дорогу в лісопарку. Проте, ці питання депутатом Бундестагу під час офіційної зустрічі не порушувалися», - зазначив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Ми вдячні пані Віолі фон Крамон за її живий інтерес до проблем нашого міста і висловлюємо надію, що і надалі зможемо мати можливість обговорювати будь-які проблеми півторамільйонного мегаполісу як з депутатами Європарламенту, так і з депутатами Бундестагу. Нам дуже важлива підтримка представниками європейського співтовариства прагнень як Харкова, так і всієї України до високих європейських стандартів - створення безпечних та комфортних умов для проживання, забезпечення прав і свобод мешканців регіону, свободи слова та доступу до інформації.

Харків довів свою здатність стати справжнім європейським центром. Харків і в майбутньому збереже історію, традиції, і досвід багатьох поколінь, які створювали фундамент побудови харківського європейського дому.