Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Можливість України бути солідним і стабільним партнером не повинна бути покладена на вівтар швидкого прибутку. Михайло Добкін

Можливість України бути солідним і стабільним партнером не повинна бути покладена на вівтар швидкого прибутку. Михайло Добкін

«Я тільки вітаю, щоб Україна була світовим лідером з виробництва соняшнику, але тільки щоб це не шкодило нашому сільському господарству. Я вважаю, що було б краще, якби ми не соняшник експортували, а виробляли в достатній кількості олію і продавали вже перероблений продукт», - заявив сьогодні в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, коментуючи інформацію про те, що Україна стала світовим лідером з виробництва соняшнику.

За словами Михайла Добкіна, все залежить від бажання і позиції керівника, а також його ставлення до землі. «Важливу роль відіграє Закон про сівозміну. Кон'юнктура ринку досить мінлива, і може трапитися так, що в гонитві за швидким прибутком на вівтар може бути покладена можливість України бути солідним і стабільним партнером», - підкреслив голова ХОДА.

Михайло Добкін також зазначив, що цього року дуже сильно проявилися особистісні якості деяких керівників, що працюють у сфері сільського господарства. «Через те, що у великій кількості загинули озимі, їх почали пересівати. Ми дали свої рекомендації, в яких було чітко визначено, в яких пропорціях заповнювати ці прогалини. Зокрема, було визначено, який відсоток посівної площі має бути відданий під соняшник. У якихось районах наші рекомендації були виконані, в якихось - ні. У деяких районах на папері показали одне, а насправді виявилося зовсім інше. Ми все це врахуємо, і наступний рік буде для нас більш зрозумілий. Ми вже знаємо, від кого можна очікувати щирої відповіді, а хто тримає за пазухою камінь», - підкреслив голова ХОДА.

Теги